torstai 23. lokakuuta 2014

Mitä tehdään terroristipaluumuuttajille?

Sisäministeri Päivi Räsänen toivoo terrorismilakeja. Lainsäätäjät joutuvat melkoisten ongelmien eteen. 

Osa esim. ISIS:n taistelijoista on tehnyt rikoksia ihmiskuntaa vastaan. Jos terroristi käännytetään rajoilta pois, hänet päästetään kuin koira veräjästä.

Yleisen oikeustajun mukaan rikolliset on saatettava vastuuseen teoistaan. 

Kuka tutkii? Kuinka tutkitaan? Pitääkö jokaisen valtion tutkia omiansa vai keskitetäänkö kaikki Haagin kansainväliseen rikostuomioistuimeen? 

Rikollisten määrä on todennäköisesti niin suuri, että Haag tukehtuu.

Voidaan ajatella kuten Räsänen, että henkilöt, jotka ovat syyllistyneet terroristisiin rikoksiin ulkomailla tai osallistuneet taisteluihin terroriryhmissä, saisivat maahantulokiellon.

Mielestäni pelkkä maahanmuuttokielto ei voi riittää, koska silloinhan terroristit voivat jatkaa rikollista toimintaansa kuin mitään ei olisi tapahtunut. 

Terroristit on otettava kiinni. 


23.10. Yle


Sisäministeriö on päättänyt selvittää, voidaanko konfliktialueilta palaavien maahantulo estää. Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mukaan konfliktialueelle matkustavien tai konfliktimaassa oleskelevien ja sieltä palaavien matkustus-, oleskelu- ja muihin oikeuksiin liittyviä kysymyksiä pitää miettiä uudelleen.

Sisäministeriössä on jo vireillä hankkeita, joiden toteuduttua pystyttäisiin paremmin estämään äärijärjestöjen taistelijoiden paluu Suomeen.

Maahantulokiellon tulisi Räsäsen mukaan koskea henkilöitä, jotka ovat syyllistyneet terroristisiin rikoksiin ulkomailla tai osallistuneet taisteluihin terroriryhmissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti